Hasiace prístroje v bytovom dome

Oct 03, 2016 | Počet komentárov: 2

Botník na chodbe

Jan 19, 2017 | Počet komentárov: 4

Prenosné hasiace prístroje 6kg P6

Mar 06, 2023 | Počet komentárov: 68

Technik požiarnej ochrany

May 15, 2024 | Počet komentárov: 44

Pivnice v obytnom dome

Oct 03, 2016 | Počet komentárov: 6

Polystyrén a novostavby

Oct 03, 2016 | Počet komentárov: 4

Dotaz

Oct 03, 2016 | Počet komentárov: 3

SVB- 6 bytov

hasiace prístroje v bytovom dome

NApojenie hydrantu

TONO - Jan 03, 2023

Dobry den, zobytnujeme podkrovnu cast bytoveho domu a v projekte mame ze mame namontovat a osadit na danom poschodi hydrant.(zervena skrina s 30m hadicou) ziadne zvlastne vodovodne potrubie v bytovom dome nie je. bude postacujuci tlak vody z privodu vody ktory mame napojeny do bytu? dakujem

Odpovedat

RL - Jan 09, 2023

Hadicové zariadenie (najčastejšie v súčastnosti projektované DN25/30m) musí spĺňať minimálny prietok vody = 59 l/min. pri hydrodynamickom pretlaku 0,20 MPa. Toto sa meria pri kontrole hadicového zariadenia (hydrantu). Či Vám dané hodnoty ponúkne stávajúci rozvod vody je potrebné konzultovať s projektantom na vodu - so zdravotechnikom.

Odpovedat

hasiace prístroje v bloku

LD - Feb 23, 2020

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať aké a koľko hasiacich prístrojov by malo byť v 8 poschodovom bloku. Máme jeden hydrant, ktorý je na prízemí. Myslím, že je to málo. Ale skôr ako to budem riešiť by som si to chcel potvrdiť. Je niekde v zákone dané, koľko a aké prístroje by sme mali mať? Ďakujem pekne za info.

Odpovedat

Vladimír Nagy - Jan 07, 2021

Dobrý deň, počet, typ a umiestnenie hasiacich prístrojov a hydrantov určuje Projekt požiarnej ochrany pre konkrétnu stavbu. Projekt realizuje špecialista požiarnej ochrany na základe požiadavky.

Odpovedat

Hasiace pristroje a hydrant.

Ivana - Nov 17, 2019

Dobrý den,chcem sa opytať ako mame postupovať v prípade ako je naš. V bytovke uz asi 20 rokov nemame hasiace pristroje ani hydrant. V pripade požiaru bude velký problem. Kde to mame nahlasit aby to niekti prišiel skontrolovať. Ďakujem

Odpovedat

Vladimír Nagy - Nov 18, 2019

Dobrý deň, samozrejme, vieme Vám s tým pomôcť. Objednajte si u nás Preventívnu protipožiarnu prehliadku, ktorá zhodnotí stav Vášho objektu. Na jeho základe Vám následne odporučíme a prípadne aj dodáme potrebné zariadenia. Napíšte nám na adresu firecontrol@firecontrol.sk požiadavku o cenovú ponuku. Prajem pekný deň. S pozdravom Nagy.

Odpovedat

Martin Štefánik - Apr 25, 2018

Dobrý deň, požiadavky na rozvod vody pre hadicové zariadenie sa určujú v projekte protipožiarnej bezpečnosti stavieb. Ak sa v roku 2012 menili rozvody, mali sa zohľadniť aj tieto požiadavky. V prípade ďalších otázok ma prosím pokojne kontaktujte. S úctou Martin Štefánik stefanik@firecontrol.sk +421 907 415 778

Odpovedat

Pripojenie hydrantu k ležatým rozvodom

Jozef - Orava - Apr 18, 2018

Prosím informáciu, či v 4 podlažnej bytovke, ktorá je z roku 1978 a v jednotlivých vchodoch je v suterene hydrant (každý rok pravidelny kontrolovany) môže byť ležaty rozvod studenej vody vedený pod stropom chodby po rekonštrukcii pripojený k hydrantu pomocou plastových rúr rozvodu, ktoré sú obalené nehorľavým materiálom alebo musí byť realizovaný rozvod studenej rúry aj s pripojením k hydrantu iba z ocelových alebo z nerezových rúr.V jednej časti bytovky je vedený ležatý rozvod studenej vody len plastovými rúrami a aj aj k hydrantu už od roku 2012 a doteraz pri kontrole nikdy neboli k tomu pripomienky.Môžete uviesť vyhlášku alebo zákon ktorý o tom hovorí.

Odpovedat

hasiace prístroje v bytovom dome

Anonym - Oct 03, 2016

ak je bytový dom vybavený pravidelne kontrolovaným hydrantom je potrebný aj hasiaci prístroj? Ďakujem

Odpovedat

hasiace prístroje (PHP) v bytovom dome

RL - Oct 03, 2016

To ake typy a pocty PHP maju byt instalovane v stavbach (aj v obytnych domoch) je uvedene vzdy v projektovej dokumentacii danej stavby. Zvacsa v starsich obytnych domoch boli projektovane len hydranty. V sucasnych obytnych domoch je bezne projektovany aj PHP. Cize musite si u spravcu vyziadat projekt poziarnej ochrany od Vasho domu a z neho vycitat ci a ake PHP mate mat.

Odpovedat

hasiace prístroje v bytovom dome

Anonymný - Oct 03, 2016

Ďakujem za odpoveď, zaujíma ma to len preto, že v dome, ktorý bol daný do užívania v r. 1974 namontoval správca PHP, vraj je to podľa legislatívy EU. Predpis však neuviedol.

Odpovedat